Ola Lundberg presenterar förslaget för serieindelning i svensk hockey Foto: TT

Hockeyettan säger nej till förslaget om serieuppdelning

Uppdaterad
Publicerad

Igår meddelade SHL att ligan ställer sig bakom förslaget om en ny serieuppdelning i hockeyn. Det gör inte Hockeyettan, meddelar de i ett pressmeddelande.

I slutet av november presenterade Ola Lundberg, ensamutredare för svensk hockey, ett nytt förslag på hur seriesystemet i svensk hockey kan förändras. Förslaget innehåller bland annat direkt upp- och nedflyttning mellan SHL och hockeyallsvenskan.  Igår meddelade SHL att ligan ställer sig bakom förslaget.

Nu gör hockeyettan tvärtom. I ett pressmeddelande meddelar de att de inte ställer sig bakom förslaget.

”HE befinner sig i en helt annan situation och kommer, om förslaget genomförs , att starkt påverkas både sportsligt, kommersiellt och inte minst ekonomiskt av förslaget. HE anser, som tidigare påpekats, att utredningsdirektivet om översyn av seriesystemet inte kommer att ge en fullständig bild av konsekvenserna för HE om man inte beaktar de kommersiella och ekonomiska perspektiven” skriver de i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.