Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ryan Lasch var kritisk till sin utvisning i matchen mot Växjö. Foto: SVT/Bildbyrån

Frölundas Ryan Lasch kritiserar domarna: ”Får sådana tacklingar varje match”

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda nollades borta mot serieledaren Växjö på torsdagskvällen. Göteborgarnas spelgeni Ryan Lasch delade ut en ovanlig tackling på Växjös Martin Lundberg. Efter matchen var stjärnan kritisk mot domarna.

– Jag är på den mottagande sidan i sådana situationer i varje match, säger han till SVT Sport.

Växjö imponerade igen då de besegrade Frölunda med 2-0 på hemmais. Frölundas offensiva stjärna Ryan Lasch gjorde något för honom ovanligt då han satte in en hård tackling på Växjös Martin Lundberg som tvingades utgå från spel en tid.

Den 35-årige amerikanen fick en tvåminuters utvisning för boarding och han var inte nöjd efter matchen.

– Jag får sådana där tacklingar mer eller mindre varje match utan att det blir utvisning. Det är roligt, jag pratade med Lundberg och han såg bara inte att jag kom. Men det är sådant som händer. Det är oturligt, för ett sådant domslut förändrar matchen, säger han och fortsätter:

– Jag tycker det är en ren tackling och min axel hålls nere. Man måste veta att tacklingen kommer. Han väger 85 kilo och jag väger typ 70.

Efter Laschs utvisning gjorde tysken Tobias Rieder 1-0 för Växjö.

– För att vara ärlig så tycker jag det är ett tufft domslut. Speciellt som jag är på den mottagande sidan i sådana där situationer i varje match. Det är tufft för oss och det förändrar matchen. De får ett mål direkt efter det, säger Lach.

Lasch har haft en med hans mått mätt svag säsong poängmässigt. Han har noterats för tre mål och 15 assist på 32 matcher. Frölunda är trea i SHL och Växjö leder.

KLIPP: Frölunda förlorade mot Växjö

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Robert Rosén var en av Växjös förgrundsfigurer mot Frölunda. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.