Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Håkan Loob vill se mer fysiskt spel. Foto: Bildbyrån/SVT

Håkan Loob vill se aggressivare spel: ”Skapar mer känslor”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Håkan Loob vill se mer aggressivitet i SHL. Både för att skapa känslor och för att han tror att det kan ge lagen framgång.

– Det som händer då är att man skapar mera känslor, säger han.

Håkan Loob tycker att det fysiska spelet har minskat i SHL och där vill han se förändring.

– Det är inte det våldsamma spelet jag vill att det ska bli mer av. Det ska givetvis bort helt och hållet. Utan det jag förväntar mig är att man fullföljer och vågar tackla, säger han.

Experten tror att tränare kan tjäna på att föra in mer aggressivitet i sitt spelsystem.

– Det som händer då är att man skapar mera känslor. Inte bara på planen, utan även hos de som tittar på. Då växer rivaliteten och det vinner ishockeyn på, säger han.

Tycker du att det här påverkar underhållningsvärdet?

– För mig gör det det. Jag ser många matcher, även lajv, och man känner direkt om det är några tacklingar. Då dras publiken med direkt och man får en stämning. Men jag har också sett matcher där det har gått 40 minuter och man har tänkt 'vad har hänt i den här matchen egentligen?'. Inga utvisningar, ingenting. Man nästan bara väntar på slutsignalen, säger han.

I ”Hockeykväll” får han medhåll av HV71-ikonen Johan Davidsson.

– Jag tror att många är väldigt skolade i tidig ålder och har lärt sig att trycka känslorna åt sidan. Förr var vi inte riktigt lika välutbildade. Då slank det igenom en och annan spelare som spelade väldigt mycket på känslor och visade det väldigt tydligt. Idag visar man inte det på samma sätt, utan man är lite grå och trist. Det kanske är tråkigt för oss som tittar på det, men det är väldigt effektivt för laget, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.