Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jaromir Jagr (th) jublar efter sitt mål som innebar seger för hans Kladno i tjeckiska nedflyttningskvalet. Foto: TT Bildbyrån

Hockeylegendaren Jaromir Jagr målskytt på nytt – 52 år gammal

Uppdaterad
Publicerad

Jaromir Jagr, 52, är målskytt på nytt. Under torsdagskvällen slog hockeylegendaren till för sitt Kladno i nedflyttningskvalet i den tjeckiska högstaligan. Kladno vann matchen mot Vsetin med 7-2.

Se målet i spelaren ovan.

Efter NHL-karriärens definitiva slut 2018 har Jaromir Jagr spelat i sin hemstad Kladno. När Jagr inför matchen snörade på sig skridskorna var det för sin första match på över två månader.

Och den notoriska målskytten fortsätter att hitta nätet i en europeisk högstaliga – 52 år gammal.

Han blev den äldste spelaren i den professionella hockeyns historia för sitt Kladno – klubben han äger – i nedflyttningskvalet i den tjeckiska ligan, skriver tjeckiska medier.

Jagr, 52 år och 63 dagar gammal, passerade därmed Gordie Howe som var 52 år och 11 dagar gammal när han avslutade sin NHL-karriär med Hartford Whalers.

Under nedflyttningskvalets andra match i den tjeckiska högstaligan bidrog Jagr även med en assist till seger med 7-2 mot andraligans mästare Vsetin.

Klado leder med 2-0 i matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.