Campoli får sju matcher

Uppdaterad
Publicerad

Hela sex tacklingar från förra veckans matcher i SHL och Hockeyallsvenskan anmäldes till disciplinnämnden och totalt får nu spelarna 35 matchers avstängning.

Det smällde ordentligt i flera av helgens SHL-matcher och det delades ut både matchstraff och långa utvisningar. Totalt var det fem tacklingar som anmäldes till disciplinnämnden från fredagen och lördagens SHL-matcher och en från torsdagens Hockeyallsvenska. Straffet för spelarna blir totalt 35 matchers avstängning där några omvandlas till böter.

Hjärnskakning för Öberg

En av dem som fick sig en otäck tackling var Modos Peter Öberg i mötet med HV71 på lördagen. Modo bekräftar nu att Öberg har drabbats av ännu en hjärnskaning och att rehabilitering väntar.

– Under omständigheterna mår Peter okej, men det är naturligtvis vila som gäller för honom nu. Vi följer den så kallade hjärntrappan som innebär tydliga steg med en sak i taget för rehabilitering. Det första steget är total vila och i dagsläget kan vi inte annat än konstatera att att rehabiliteringen påbörjats, allt annat blir spekulativt och vi väljer därför att avböja kommentarer kring det, skriver Modo på hemsidan.

Återfallsförbrytare straffas hårdare

Det var kanadensaren Chris Campoli som fullföljde tacklingen genom att hoppa in i Öberg, som knockades fullständigt och blev liggandes på isen innan han kunde hjälpas av. Straffet blev tio matchers avstängning varav tre omvandlas till böter på totalt 37 500 kronor. Det är andra gången den här säsongen som Campoli bli avstängd vilket gör honom till en återfallsförbrytare och därför straffas hårdare.

– Jag mår dåligt på grund av konsekvenserna av tacklingen. Det var en tackling med dålig tajming, han är i en sårbar position och jag kommer in med mycket fart och träffar fel, säger Campoli till jkpglive.

Men det var inte bara i Jönköping som det delades ut fula tacklingar. Robin Jacobsson i Leksand fick in en otäck tackling mot huvudet på Kim Karlsson i Björklöven, som fick föras till sjukhus med en allvarlig hjärnskakning. För tacklingen fick Jacobsson nio matchers avstängning varav tre omvandlas till böter.

Chris Campoli, HV71
Händelse: Campoli fullföljer tuff tackling på Modos Peter Öbergs blind side.
Straff: Sju matchers avstängning + böter

Tomi Sallinen, Djurgården
Händelse: Sallinen tacklade Malmös Nils Andersson från blind side.
Straff: Fyra matchers avstängning + böter

Adam Burish, Malmö
Händelse: Anmäld för slashing efter efter att ha svingat sin klubba med full kraft mot Djurgårdens Marcus Sörensen
Straff: Tre matchers avstängning + böter

Joel Kwiatkowski, Modo
Händelse: Kwiatkowski crosscheckade HV71:s Martin Thörnberg i huvudet.
Straff: Två matchers avstängning + böter

Alexander Urbom, Skellefteå
Händelse: Urbom får en knuff i ryggen av Karlskronas John Henrion. Urbom vänder sig då om och crosscheckar Henrion i huvudet.
Straff: Tre matchers avstängning + böter

Robin Jacobsson, Leksand
Händelse: Björklövens Kim Karlsson fick en tuff tackling av Jacobsson, som får matchstraff för checking to the head.
Straff: Sex matchers avstängning + böter

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.