Hörnqvist målskytt när Florida tog greppet om åttondelen

Uppdaterad
Publicerad

Patric Hörnqvist gjorde sitt första mål i slutspelet när hans Florida besegrade Washington med 5-3 och leder nu matchserien med 3-2.

Florida är en seger från avancemang efter att ha vänt ett 0–3-underläge till seger 5–3 mot Nicklas Bäckströms Washington. Lagen möts nästa gång i den amerikanska huvudstaden på lördag, där Capitals är piskade att vinna för att hålla liv i åttondelen.

Även svensklaget Calgary är nu endast en seger från avancemang i Stanley Cup.

Två poäng av MVP-korad Backlund

Mikael Backlund gjorde ett mål, hans andra i slutspelet, och en assist och utsågs till matchens bäste spelare när man vann över John Klingbergs Dallas med 3–1 hemma på Scotiabank Saddledome.

Även Jacob Markström, som är mominerad till priset som NHL:s bästa målvakt, utsågs till en av matchens stjärnor. Övriga Calgarysvenskar på isen var Calle Järnkrok, Rasmus Andersson, Oliver Kylington och Elias Lindholm, som noterades för en assist.

Calgary leder därmed åttondelsfinalserien i Stanley Cup med 3–2 i matcher över Dallas och kan avgöra på bortaplan natten mot lördag, svensk tid.

Se målet i spelaren ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.