Patric Hörnqvist tvåmålsskytt när Pittsburgh besegrade LA Kings. Foto: TT Nyhetsbyrån

Hörnqvist tvåmålsskytt när Pittsburgh vann

Patric Hörnqvist blev tvåmålsskytt när Pittsburgh besegrade Los Angeles Kings på bortaplan med 3-1. Adrian Kempe gjorde Kings mål i matchen, men det räckte inte utan Kings drog på sig sin femte raka förlust.

Innan gårdagens möte med Anaheim som Pittsburgh till sist förlorade med 5-3, hade pingvinerna en fin vinstrad på fyra matcher. Nu i kväll startade man eventuellt en ny segersvit, detta genom att besegra Los Angeles Kings på bortaplan.

Svenska forwarden, Patric Hörnqvist, var het och inledde målskyttet redan efter 43 sekunder, assisterad av Carl Hagelin. Hörnqvist fick pucken ute till höger, tittade upp och hittade en lucka mellan benen på Jonathan Quick i hemmakassen. Ett skott som amerikanska målvakten borde ha tagit.

Hörnqvist tvåmålsskytt

André Kempe kvitterade för Kings i den andra perioden och det var ställningen vi hade med oss in i den tredje perioden.

Väl där satte Evgeni Malkin 2-1 till Pittsburgh, innan Patric Hörnqvist klev fram igen och punkterade mötet med sitt 3-1-mål. Detta var Hörnqvists 14:e och 15:e mål för säsongen på nu 44 spelade matcher.

William Karlsson sexa i skytteligan

I en annan del av NHL satte William Karlsson 4-1-pucken redan 18 sekunder in i den tredje perioden när Vegas Golden Knights besegrade Tampa Bay Lightning på bortaplan.

Detta var Karlssons 24:e mål denna säsong, vilket utökade hans ledning i skytteligan för svenskar i NHL. Karlsson är nu åtta mål före tvåan, Rickard Rakell. Bara sex spelare har gjort fler mål än Karlsson i NHL så här långt den här säsongen.