Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mathias Bromé är en av de som utsatts för hot som SHL:s vd Jenny Silfverstrand fördömer. Foto: Bildbyrån/SVT

SHL:s vd Jenny Silfverstrand om hoten: ”Jätteallvarligt”

Uppdaterad
Publicerad

Under säsongen har flera spelare och ledare inom SHL utsatts för hot både i verkligheten och på sociala medier. SHL:s vd Jenny Silfverstrand berättar att de anmäler varje gång det sker.

– Vi har nolltolerans mot alla hot i de regelverk vi har och vi anmäler allt. Vi tar jätteallvarligt på det här, säger hon i ”Hockeykväll”.

Luleås Isac Brännström, Linköpings vd Niclas Björkman, flera inom Brynäs och senast Örebros Mathias Bromé. Samtliga har de utsatts för hat och hot under säsongen.

Jenny Silfverstrand, vd i SHL, berättar att den här tiden på året brukar vara som värst ur den synvinkeln.

– Om vi tittar tillbaka på hur det ser ut generellt så vet vi att det blir en liten ökning i samband med slutspelet då det är så mycket som står på spel. Det är väldigt mycket känslor och vi har lag som inte ska spela i SHL nästa säsong, säger hon och fortsätter:

– Vi har inte sett att det har ökat över tid, utan det ligger väldigt konstant. Men det är alltid allvarligt när det sker.

Hur möter ni det nya landskapet som är med sociala medier och att det är lätt att nå spelarna?

– Det är individens ansvar hur man tar del av det. Men det största problemet är ju att man uttrycker sig på det sättet som man de facto gör. Ju mer man är inne på sociala medier, desto mer kan man ju ta del av det. Temperaturen och hur man uttrycker sig går ganska ofta över gränsen på sociala medier, säger Silfverstrand.

Hockeykväll sänds klockan 22.00 på torsdagar i SVT1.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.