Lina Ljungblom. Foto: Bildbyrån

HV71 förstärker med supertalang

Uppdaterad
Publicerad

Under transferfönstrets sista timmar förstärkte HV71 med supertalangen Lina Ljungblom i slutspelet, det rapporterar Jönköpingsposten. Ljungblom kommer däremot inte att ansluta till truppen förrän Skövdes säsong är färdigspelad.

– Förlorar Skövde på söndag kommer hon att tillhöra oss, säger HV71:s huvudtränare Lucas Frey.

När Hanna Olsson kom fram i SDHL för fyra år sedan, säsongen år 2015/2016, beskrevs hon som svensk damhockey stora supertalang. Lina Ljungblom, som till vardags spelare med killarnas j18-lag i Skövde IK, är nu alltså den ”nya” Hanna Olsson.

17-åringen är Damkronornas främsta målgörare under säsongen och enligt Jönköpingsposten är det nu klart att hon förstärker HV71 i SM-slutspelet.

–  Hon ska spela med Skövde på söndag. Förlorar de då kommer hon att tillhöra oss, men vinner de kommer hon att tillhöra Skövde till de har spelat färdigt, säger HV71:s huvudtränare Lucas Frey till JP.se.

– Det kommer att bli riktigt bra att få in henne. Hon är riktigt bra i offensiv zon, men är också en skicklig center defensivt. Att hon är allround är ett plus.

Två mål i SDHL-debuten

Lina gjorde sin SDHL-debut tidigare under säsongen med just Jönköpingslaget, vilket blev en succé. Tillsammans med de rutinerade kedjekompisarna Fanny Rask och Jenni Asserholt gjorde forwarden två mål.

HV71 vann första kvartsfinalmötet mot Leksand med 3–2 och leder därmed matchserien med 1–0. Slutspelet spelas i matchserier om bäst av fem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.