Örebro vände och vann stort

Uppdaterad
Publicerad

HV71 tog emot Örebro hemma i Jönköping och gästerna bjöd på en kalldusch. I andra perioden vände Örebro ett 1-0-underläge till en fyramålsledning.

Det var i andra perioden som nästan allt hände. HV71 gick in med en 1-0-ledning men knappt åtta minuter in hittade Tom Wandell till Sakari Manninen som på kontring satte 1-1 via stolpen.

Sedan var det bröderna Spink som gav Örebro ledningen när Tylor skickade pucken mellan sina egna ben till Tyson som satte 2-1.

Hattrick av Viksten

Daniel Viksten blev tvåmålsskytt på en minut när han först satte 3-1 framspelad av Marcus Weinstock och Libor Hudacek. Samma assister, men i omvänd ordning, bäddade för 4-1 som Viksten satte snyggt upp i nättaket.

Även Manninen blev tvåmålsskytt när han i tredje periodens 7:e minut satte 5-1.

Med drygt två minuter kvar att spela snyggade Mattias Tedenby till siffrorna för HV71 något när han satte 2-5 men det gillade inte Örebro. Viksten klev fram igen och fixade fyramålsegern med ett hattrick, 6-2 till Örebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.