Fredrik Forsbergs båda mål sågs av brorsan Filip, till vardags i Nashville. Foto: Bildbyrån

Fredrik Forsberg stor hjälte för HV71 – inför brorsan Filip

Noll poäng på de fyra första matcherna. Men i den femte omgången kom så första segern för HV71.

Mot Oskarshamn blev Fredrik Forsberg stor hjälte med två mål – inför NHL-brorsan Filip.

– Det är inte så ofta han kan kolla på våra matcher så det är jäkligt kul att han är här, säger Fredrik Forsberg till C More.

Topptippade HV71 har haft en allt annan en bra inledning av SHL-säsongen. På de fyra första matcherna blev det förlust i samtliga, och inför hemmamötet med Smålandsrivalen Oskarshamn var pressen stor på HV71.

Men det började illa. Efter en period stod det 0-2 på resultattavlan, efter mål av Markus Modigs och Kim Rosdahl.

– Ett extremt orättvist resultat. Jag tycker vi för perioden rätt igenom, men det studsar lite emot, säger HV71:s Linus Fröberg i C More.

I inledningen av andra perioden sköt nyförvärvet Fredrik Forsberg in 1-2 för HV71 i powerplay, men kort därefter gjorde Markus Modigs sitt andra mål för kvällen när han hittade en lucka på Jonas Gunnarsson.

Två snabba HV-mål

Tung uppförsbacke då för HV71. Men hemmalaget skulle komma ikapp före periodvilan.

Först skrinnade sig Linus Fröberg fri med målvakten och satte 2-3, med 1,30 kvar av perioden. Och bara en minut senare kom även 3-3 när Fredrik Forsberg, precis som Modigs, gjorde dagens andra mål med ett rappt skott.

På läktaren i Husqvarna Garden firade hans bror Filip Forsberg, till vardags i NHL och Nashville Predators.

4-3 i numerärt underläge

HV71 tog i tredje perioden ledningen för första gången i matchen. I numerärt läge fixade Filip Sandberg ett friläge, och utnyttjade det på bästa sätt genom att göra 4-3.

Med knappt tio minuter kvar av matchen gjorde Eric Martinsson 5-3, precis när Oskarshamn blev fulltaligt efter utvisning.

Simon Önerud satte sedan 6-3 i öppen kasse och den första segern, och första poängen, för säsongen för HV71 är därmed i hamn.

– Det är starkt att vända på matchen, jäkligt skönt. Det har varit jättetufft så klart. Vi är alla vinnarskallar och tar hårt på att förlora. Det här är en vinst, men det är många kvar, säger lagkapten Önerud till C More.