HV71:s Anthony Camara stängs av efter huvudtackling på Jesper Sellgren

Uppdaterad
Publicerad

I går tacklade Anthony Camara Luleås Jesper Sellgren i huvudet.

Nu får han en kännbar avstängning.

Han stängs av resten av månaden.

”Förseelsen är respektlös”, skriver disciplinnämnden.

Det var i den andra perioden av gårdagens SHL-match mellan Luleå och HV71 som händelsen inträffade. HV:s Anthony Camara tacklade då Jesper Sellgren hårt i huvudet.

– Den tar klockrent i huvudet, sade Sellgren, som dock kunde spela vidare, till C More.

Fem matchers avstängning

Situationsrummet valde att anmäla tacklingen till disciplinnämnden, som nu kommit med en dom. Camara stängs av från spel i resten av månaden, vilket innebär fem matcher. Han tvingas dessutom böta 46 000 kronor.

Disciplinnämden skriver i domen bland annat att ”Motspelaren är i en försvarslös position” och att ”Förseelsen är respektlös och innebär stor skaderisk.”

Ytterligare en avstängning har utdömts efter gårdagens omgång. Det är Linköpings Adam Ginning som stängs av i fyra matcher efter en knätackling på Växjös Emil Pettersson i lördagens SHL-match i ishockey. Han tvingas även böta 2 849 kronor.

MER TITTNING: Situationsrummet inifrån – så fungerar det

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.