HV71:s damer vann i fjärde hemmamatchen på fem dagar

Uppdaterad
Publicerad

HV71 spelade i dag den fjärde raka hemmamatchen på fem dagar när Modo besegrades med 4-2 och befäste serieledningen i SDHL.

Matchen avgjordes i mitten av den tredje perioden. Först sköt Sidney Morin in 3-2 från vänstersidan efter ett hårt tryck mot Modomålet. Halvannan minut senare kom Kaitlyn Tougas fri och kunde elegant lägga in 4-2.

Det är ett väldigt skevt schema och HV71 har inga hemmamatcher efter jul.

”Att inte få spela hemma efter jul blir tufft”

– Det är klart att det blir en uppförsbacke. Vi vill ju ha ett större intresse för damhockeyn och givetvis här i Jönköping också. Att inte få spela någon hemmamatch efter jul blir ju tufft eftersom det är många tv-sända matcher, säger Anna Kjellbin till SVT Sport.

Hon är en av få damspelare som kombinerar ett heltidsjobb med en helhjärtad satsning på ishockeyn.

– Jag tränar sex dagar i veckan och utöver det jobbar jag heltid. De är så det ser ut inom damhockeyn. Jag pendlar mellan jobb och hockey, det blir inte mycket mer än så. Jag träffar familjen över jul när man har några dagar ledigt.

SDHL

HV71 logo

HV71

4 - 2

MODO Hockey logo

MODO Hockey

1-1, 1-0, 2-1
Kinnarps Arena, Jönköping
Publik: 123

HV71:s kompakta hemmaschema:

25 oktober: HV71-Linköping 5-0

26 oktober: HV71-Djurgården 1-3

28 oktober: HV71-Luleå 6-2

29 oktober: HV71-Modo 4-2

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.