Foto: TT

HV71 sparkar tränaren Nicklas Rahm

Uppdaterad
Publicerad

Tredje sist i SHL.

Nu väljer HV71 att sparka tränaren Nicklas Rahm.

Han ersätts av Stephan ”Lillis” Lundh.

”Vi behöver göra en förändring efter att de sportsliga resultaten inte är på den nivå vi förväntar oss”, säger Johan Hult, sportchef i HV71, till klubbens hemsida.

HV71 ligger tredje sist i en haltande tabell, en poäng före Brynäs och ytterligare en före Linköping. HV föll tungt hemma mot Rögle i går med 1-5.

”Lagt ner sin själ”

”Vi har alla ett ansvar för situationen vi befinner oss i och de uteblivna resultaten. Nicklas har lagt ner sin själ i jobbet och gjort allt för HV71:s bästa, men nu har vi kommit till en punkt där vi behöver skapa en omedelbar förändring i laget. Stephan ”Lillis” Lundh är en ledare med stort förtroende bland spelarna och en erfarenhet som i detta läge är ovärderlig”, säger Johan Hult.

”Lillis” var huvudtränare i HV så sent som förra säsongen. Före jul kom han tillbaka men som assisterande tränare.

”Det finns många skickliga hockeyspelare i detta laget och nu handlar det om att ta fram det i dem och få dem att tro på sig själva”, säger Lundh.

Kontraktet med 61-åringen gäller säsongen ut.

Tre SM-guld som tränare

Lundh var med och vann SM-guld med HV säsongen 2016-17, då som assisterande tränare. Han har också SM-guld med Djurgården (assisterande) och Frölunda (huvudtränare) sedan tidigare.

Patrik Andersson ersätter tills vidare Lundh som assisterande tränare och kompletterar Jonas Holmström och William Rahm i ledarstaben.

KLIPP: Linköpings förlustsvit över – vann över Oskarshamn

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.