• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

HV71 spelar SHL nästa säsong – körde över Oskarshamn i avgörande mötet

Uppdaterad
Publicerad

Inte Henrik Borgström, inte Radan Lenc eller André Petersson.

När det krävdes som mest var det framförallt Åke Stakkestad som klev fram för HV71.

Med sina två mål var han avgörande i 5-0-krossen mot Oskarshamn, vilket innebär att HV är klart för spel i SHL nästa säsong.

– Man mår jävligt gött nu faktiskt. det var skönt. Jag tycker vi förtjänar det. Man är glad men någonstans är man också arg och besviken att vi hamnade här, säger matchhjälten Åke Stakkestad till SVT Sport.

Den där på förhand förväntade spänningen varade bara i en period; sedan gjorde just Stakkestad ett förlösande 1-0-mål. Därefter rann det på och vid slutsignal var det som att Husqvarna Garden exploderade av jublande hemmafans.

– Det har inte lagt sig än, men det har varit jobbigt mentalt. Men får gå ihop som grupp, vilket jag tycker vi gjorde. Det är det jobbigaste jag har varit med om i hela mitt liv, jävligt skönt att det är över nu, fortsätter han.

”Man skäms”

Resultatet innebär att Oskarshamn, som gick upp i SHL säsongen 2019, åker ut. Tränaren Martin Filander till SVT Sport efter matchen:

– Otroligt stolt över gruppen hur vi kommer samman inför kvalet och lyfter vårt spel som var bedrövligt i slutet av serien, men i dag räcker vi inte till. Jag känner otrolig skam och sorg för spelare, organisationen och supportrar som stått bakom oss hela vägen.

SHL

HV71 logo

HV71

5 - 0

IK Oskarshamn logo

IK Oskarshamn

0-0, 3-0, 2-0
Husqvarna Garden, Jönköping
Publik: 6800

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.