HV71 vände mot Linköping efter mardrömsstart

Uppdaterad
Publicerad

5–0, 5–0 och 7–0.

HV71 hade haft minst sagt enkelt mot Linköping tidigare under säsongen.

I kväll blev det jobbigare.

Laget låg under med 0–2 – men vann till sist med 4–2.

SDHL:s överlägsna serieledare HV71 hade hela 17–0 i målskillnad den här säsongen mot Linköping inför kvällens fjärde match lagen emellan.

Men det blev betydligt tuffare när lagen möttes i Östergötland i kväll.

HV leder serien stort

Det var visserligen HV71 som var det spelförande laget redan från start, men Linköping var laget som gjorde de två första målen via två snabba spelvändningar.

Men i den andra perioden visade HV varför de leder serien med hela 16 poäng före serietvåan Luleå.

Flera chanser

De gjorde tre mål inom loppet av drygt sex minuter, och gav sedan aldrig Linköping någon kvittering.

Hemmalaget saknade dock inte chanser. Bland annat hade de två stolpskott, och ett par frilägen. Men även HV71 skapade ett flertal chanser, chanser som Eveliina Suonpää spelade bra i LHC-målet.

– Jag tror att den här segern var viktigare än vad vi tror. Just det här att skapa goda vanor... I dag gör vi inte det. Att möta en bra målvakt på det här sättet kan tära på ens självförtroende om man inte får in pucken, det kan vi lära oss av, säger HV:s tränare Joakim Engström till SVT Sport.

”Bra hockeymatch”

Bra spelade även Alba Gonzalo, som ersatte Lina van Noort i HV-målet efter de två LHC-målen.

– Vi gör en bra hockeymatch i 60 minuter. Vi har bud på fler mål, vi har både stolp- och ribbträff. Även om man är sur nu så gör vi en bra hockeymatch, säger Linköpings tränare Madeleine Östling.

SDHL

Linköping HC logo

Linköping HC

2 - 4

HV71 logo

HV71

2-0, 0-3, 0-1
Saab Arena, Linköping
Publik: 68

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.