HV71 vann ångestmötet mot rivalen Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Det var ett stort ångestmöte mellan Linköping och HV71.

Då tog HV71 en viktig seger och lämnar jumboplatsen – efter att Jonas Gunnarsson hållit första nollan för säsongen.

– Det var på tiden, säger målvakten i C More.

Linköping och HV71 har gått tungt i SHL så här långt och ligger båda på kvalplats.

Rivalerna hade därför viktiga poäng att spela om i den ångestladdade kampen i botten.

HV71, som kom från två förluster, drog det längsta strået efter att Anton Wedin gjort matchens enda mål redan efter knappt tre minuters spel.

– Det var jätteskönt. Skönt att få en bra start. Det är väl utmaningen för oss båda att kunna spela och inte ha axlarna uppe vid öronen, sa Wedin i C More.

”Skit samma hur det ser ut”

För HV-målvakten Jonas Gunnarsson var den hållna nollan den första för säsongen. Han konstaterar att segern var viktigt.

– Det är egentligen skit samma hur det ser ut i dag. Vi behövde tre poäng och tar det. Vi måste försöka ta poäng i varje match oavsett vem vi möter, säger han.

För Jönköpingslaget, som nyligen sparkade tränaren Nicklas Rahm, var det första segern under nygamla huvudtränaren Stephan ”Lillis” Lundh.

Nöjd med tränarbytet

Gunnarsson tror tränarbytet var nyttigt.

– Nicklas la ner hjärta och själ i det här laget så ingen skugga ska falla på honom. Men ”Lillis” kommer in utan samma ryggsäck och med en liten annan syn på saker och ting. Jag tror att det är rätt bra att försöka hitta någon form av nystart här. Tendensen är att vi vill släppa loss lite, säger han.

HV71 är bara en poäng bakom Malmö på tolfteplatsen och nu två poäng före Linköping.

SHL

Linköping HC logo

Linköping HC

0 - 1

HV71 logo

HV71

0-1, 0-0, 0-0
Saab Arena, Linköping

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.