HV71 vann på bortaplan – slog Oskarshamn efter förlängning

Man låg under två gånger om och kvitterade sent i den tredje perioden. Matchen till förlängning – där HV71 avgjorde.

Oskar Stål-Lyrenäs stor förlängningshjälte när Jönköpingslaget gick upp till 2-1 i matchserien mot Oskarshamn.

– Otroligt skönt. En lättnad att få se pucken trilla in, säger matchvinnaren till SVT Sport.

Efter att HV71 och Oskarshamn vunnit varsin match i Jönköping vände matchserien under onsdagen till Oskarshamn.

Match tre blev till en början en händelserik och fartfylld historia, men där det jämna resultatet och kanske faktumet om vad som står på spel, blev alltmer påtagligt ju äldre matchen blev.

Zohorna första målskytt

Efter en mållös förstaperiod hittade båda lagen nätmaskorna i den andra. Hynek Zohorna petade in en retur fram till 1-0, innan gästerna efter ett vackert anfall kunde kvittera genom Oliver Kaski.

Även i den andra perioden fick lagen in varsin puck. HV71 borde fått in desto fler sett till vad man skapade, men Oskarshamns inlånade målvakt från Tingsryd, Tomas Rydén, var stabil i kassen.

I stället tog hemmalaget ledningen på nytt när Austin Wagner avslutade en blixtsnabb omställning genom att hitta en lucka på plockhandssidan på Frederik Dichow.

Brännström tog det till förlängning

HV71 – som tog blott sju poäng på bortaplan under grundserien – fick jaga en kvittering. Och den skulle komma drygt tre minuter från slutet.

Tommi Tikka hittade in till Isac Brännström som glömts bort framför mål, petade in pucken mellan benen på Rydén och matchen till förlängning.

Stål-Lyrenäs avgjorde

Väl där gick det inte ens fem minuter innan avgörandet föll. Oskar Stål-Lyrenäs stor matchvinnare för HV71 som nu leder matchserien med 2-1.

– Otroligt skönt. En lättnad att få se pucken trilla in. Det är små detaljer som avgör. Vi gör ingen bra match över 60 minuter men på något vis lyckas vi komma tillbaks och avgöra i förlängning så otroligt skönt, säger matchvinnaren till SVT Sport.

Match fyra i denna play out-serie spelas i Oskarshamn på fredag.