Hv71 tog säsongens första seger. Foto: TT

HV71:s första trepoängare för säsongen – krossade Växjö

Elfte försöket.

Då kom HV71:s första trepoängare i SHL-återkomsten.

Den efterlängtade segern var dessutom en kross i Smålandsderbyt mot Växjö. 5–2 på hemmais där de tre inledande målen tillkom på bara åtta minuters spel.

Ett av målen ordnade en succédebut för backen Joey LaLeggia. Kanadensaren, som i dagarna tvingades lämna Timrå, pricksköt in 3–0 bakom Adam Åhman.

– Han är skicklig med pucken. Har ett bra spelsinne och ett bra skott som vi såg, säger André Petersson i C Mores sändning.

I andra perioden utökade HV71 till 5–0 och tvingade gästerna till ett målvaktsbyte, Emil Larmi in efter Fredrik Forsbergs sjätte mål för säsongen.

Seger till slut med 5–2 till HV71, som kunde fira sin första seger för säsongen efter full tid, medan Växjö tappar serieledningen till formstarka Örebro.