Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Hyllade amerikanska VM-debutanten: ”Jag stannar inte för någon”

Uppdaterad
Publicerad

19-åriga Cutter Gauthier är VM:s näst bästa målskytt hittills med sex mål och VM-debutanten har en tydlig riktlinje inför kvällens kvartsfinal mot Tjeckien.

– Jag stannar inte för någon, jag vill gå ut och göra skillnad och hjälpa laget vinna i varje byte, säger Gauthier.  

USA är obesegrat hittills i VM och tog hem gruppsegern i grupp A. USA ställs nu mot Tjeckien som slutade fyra i grupp B efter ett gruppspel med tre förluster.

– Nu är det slutspel och en seger har betydelse. Tjeckien har den främsta poänggöraren i Kubalik men vi ska fokusera på vårt, säger Gauthier.

Tjeckien vann ifjol 

Ifjol möttes USA och Tjeckien två gånger under VM. Dels i bronsmatchen där Tjeckien vann med 8-4 och tog nationens första medalj vid ett stort evenemang på tio år.

– Känslan är bra, tillbaka i Tammerfors, nästan halva laget var här förra året så vi har bra minnen här, säger Kari Jalonen Tjeckiens förbundskapten. 

Och fortsätter. 

– Vårt första mål var att ta oss hit från Riga. Nästa mål är nu medaljmatcher, steg för steg.

Följ kvartsfinalen direkt i SVT1. Sändningen startar 15:00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.