Foto: Bildbyrån

I natt skriver Seattle historia – med Adam Larsson som vicekapten

Uppdaterad
Publicerad

I natt drar den expanderade NHL-säsongen igång. Nybildade Seattle Kraken inleder NHL-äventyret med bortamatch mot Vegas.

Adam Larsson tackade nej till en förlängning i Edmonton, skrev istället på för Seattle och har utsetts till assisterande lagkapten.

– Vi måste komma ihop som lag och vi måste göra det fort, eftersom vi är ett nytt lag och vi alla kommer från helt olika ställen, säger Larsson på en presskonferens.

Den historiska säsongen för den amerikanska västkuststaden, Seattle, inleds med bortamatch mot Vegas Golden Knights. Därefter väntar ytterligare fyra bortamatcher innan Seattle får spela sin första hemmamatch i Climate Pledge Arena.

Järnkrok missar premiären

Sedan sommarens expansionsdraft har Seattle fått en blågul klang, med fyra svenskar i truppen, Marcus Johansson, Alexander Wennberg, Adam Larsson och Calle Järnkrok. Dock kommer Järnkrok missa den stora premiären mot Vegas, eftersom han testats positivt för covid 19. Han är uppskriven på ”covid-19-protokoll”, tillsammans med flera andra lagkamrater, och får således inte resa med laget.

– Vi är alla vaccinerade och har testat oss var tredje dag. Jag testade positivt i torsdags och tror att jag har sex dagar till innan jag får lämna huset här hemma, berättar Järnkrok för Expressen.

Igår utsågs den tidigare Calgary-kaptenen, Mark Giordano till lagets kapten. Adam Larsson, som tackade nej till en förlängning i Edmonton, där han varit assisterande lagkapten under fyra säsonger, har tilldelats ett ”A” i Seattle.

– Jag ska bara fortsätta vara mig själv och leda på samma sätt som jag gjort de senaste åren i Edmonton, både på och utanför isen, säger Larsson på en presskonferens.

NHL innehåller numera 32 lag och frågan är om Seattle kan upprepa den bedrift som Vegas Golden Knights stod för som nykomling, när de gick till Stanley Cup-final 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.