Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Timråspelaren Julia Kaldensjö är kritisk till klubbens agerande – hör henne berätta i spelaren ovan. Foto: Bildbyrån

Ilska i Timrå efter att sportchefen fått sparken: ”Det är inte värdigt”

Uppdaterad
Publicerad

Timrå sparkar damlagets sportchef och tränare, Georgina Farman. Anledningen ska vara att hon förbrukat sitt förtroende i klubben.

Ett beslut som en stor majoritet av spelartruppen inte står bakom.

– Just nu hänger det bara fyra utrustningar i damernas omklädningsrum. Resterande tjejer har packat ihop och lämnat Timrå IK, säger forwarden, Julia Kaldensjö, till SVT Sport.

Timrå har valt att bryta samarbetet med damlagets sportchef och tränare, Georgina Farman. Anledningen är ett förbrukat förtroende i klubben, meddelar Timrå på hemsida.

Det var under måndagskvällen som spelartruppen under ett möte med bland andra klubbchef Johan Sundberg fick veta att Farman blivit entledigad. En stor majoritet av spelartruppen valde att lämna mötet i protest.

– Alla utom fyra stycken. Just nu hänger det bara fyra utrustningar i damernas omklädningsrum. Resterande tjejer har packat ihop och lämnat Timrå IK. På sättet som de har hanterat det här, är inte värdigt någonstans och vi vill inte representera en klubb som har en klubbchef som hanterat detta på ett så dåligt sätt, säger spelaren, Julia Kaldensjö, till SVT Sport och fortsätter:

– Det var ett möte där klubbchefen stod och läste innantill. Fyra A4-sidor varför Georgina fick lämna och smutskastade henne inför alla. Det var mer som ett personangrepp mot en person som inte ens fick vara där och försvara sig.

Känner sig särbehandlade

Enligt Kaldensjö finns det en grupp på fyra spelare som har velat bli av med Farman, då de känner sig särbehandlade på grund av utebliven speltid.

– De här fyra tjejerna har nästan inte fått någon speltid alls under den här säsongen, så jag kan förstå att de tycker att våra tränare är urusla. Men samtidigt förstår jag inte heller att man inte har lite mer självinsikt så att man inser att man inte är på den nivån att man kan ta en plats i laget.

På lördag spelar NDHL-jumbon Timrå nästa match, detta mot serieledarna och obesegrade Skellefteå – om man har ett lag att ställa på isen.

– Om jag skulle välja att fortsätta att representera Timrå skulle jag skämmas. De där fyra tjejerna och den nya ledningen kan få spela mot Skellefteå, så får vi se hur det går.

Så du kommer inte spela mer för Timrå?

– Absolut inte.

SVT Sport har sökt Timrås klubbchef Johan Sundberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.