Färjestads Joakim Nygård jublar efter 2–2. Foto: Bildbyrån

Imponerande vändning av Färjestad

I tabellen lever Timrå och Färjestad i skilda världar.

På isen var skillnaden länge marginell mellan botten och toppen men när det verkligen krävdes visade Färjestad klassen.

Fyra mål i sista perioden gav seger med 5–2.

Uppmuntrade av 5–0 borta mot Mora och kontakt uppåt med både den klubben och Örebro, tog sig Timrå an serietvåan som anlände med tveksamma 4–6 hemma mot Rögle i färskt minne.

Initiativet gavs bort direkt. Gustav Rydahls 0–1-mål dröjde inte ens två effektiva minuter (1.58).

– Vi var inte med i matchen första fem, sex minuterna, säger Timrås tränare Fredrik Andersson till C More.

Werner höll tätt länge

När den kollektiva väckarklockan väl ringde hände det lite mer och i synnerhet i början av mittenperioden sysselsattes Adam Werner, Färjestads målvakt.

Problemet för Timrå?

Werner stoppade allt i nästan två perioder. Men bara nästan. Med 58 sekunder kvar av andra styrde Sebastian Ohlsson in kvitteringen på Johannes Salmonssons passning.

– Vi är fortfarande inte på den nivå vi kan. Vi måste fortsätta attackera mot mål. Det gäller att vända spelet snabbt så kan man få såna där skitmål, säger Ohlsson till C More.

Han fick se den där nivåhöjningen i början av den sista perioden. Patrik Blomberg störtade mot mål och tryckte in 2–1-pucken. Men det bar inte hela vägen till tre nya poäng och den andra raka segern.

Effektiva i sista

I stället bjöd Färjestad på en uppvisning i effektivitet. På 47 sekunder (11.08 och 11.55) vände Joakim Nygård (2–2) och Daniel Viksten (2–3) – och illustrerade varför Färjestad tillhör topplagen.

Michael Lindqvist prickade, med fyra minuter kvar, in 4–2 till Färjestad och avslutade med 5–2 i tom kasse.

– Vi gör ingen jättematch, men vi är ganska konsekventa i spelet, säger Lindqvist till C More.