Frölundas Lucas Raymond. Foto: Bildbyrån

Inför SHL-säsongen: De här spelarna får sitt genombrott

Uppdaterad
Publicerad
På lördag drar årets SHL-säsong igång.
Vem eller vilka får sitt stora genombrott?
– Jag tror att Lucas Raymond kommer att slå igenom med dunder och brak, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till SVT Sport.

Den 14 september börjar SHL och för Frölunda väntar Brynäs i den första matchen. När säsongen summeras nästa år tror tränaren Roger Rönnberg att framför allt en spelare fått sitt genombrott.

– Jag tror att Lucas Raymond kommer att slå igenom med dunder och brak längre fram under säsongen, säger Rönnberg till SVT Sport.

– Samuel Fagemo, säger Frölundas nyckelspelare Ryan Lasch.

Tommy Samuelsson, tränare för Skellefteå, tror på Jacob Olofsson.

– Han har alla kvaliteter för att ta det sista steget på seniornivå. Han kan bli en ledare och produktiv spelare i en av topp-linorna, säger Samuelsson.

Johan Pennerborn, tränare Färjestad:

– Oskar Bäck. Han är klok trots sin ungdom och han vet vad som krävs, säger Pennerborn.

Djurgårdens Jacob Josefson tippade på Emil Bemström i fjol – och Bemström var faktiskt målbäst i Djurgården i fjol.

– Det var ganska bra tippar, jag kanske är bra på sådant. Alexander Holtz och Kalle Östman. De har sett väldigt bra ut på försäsongen.

Luleås tränare Thomas Berglund tror på de unga spelarna.

– Noel Gunler har otroliga spetskvaliteter. Men vi har 15 forwards och konkurrensen är tuff, men jag hoppas att unga killar kliver fram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer