William Nylander fortsätter sin rehabilitering. Foto: Bildbyrån

”Inte aktuell för spel i dag och i morgon”

Uppdaterad
Publicerad

William Nylander utgick skadad redan i den första matchen i JVM. Och något spel i gruppspelet ser det inte ut att bli. ”Vi fortsätter med den planen vi har för rehabiliteringen”, säger landslagsläkaren PA Bergsten till SVT Sport.

Sverige har fått en fin start på årets JVM-turnering i Finland. I öppningsmatchen slog man Schweiz med 8-3, innan USA besegrades med 1-0 efter en fantastisk målvaktsprestation av Linus Söderström.

Och efter att Kanada överraskande ”bara” vunnit på straffar mot Schweiz under tisdagen, kan Sverige redan i dag, vid tre poäng mot Danmark, säkra gruppsegern och få en på pappret enklare kvartsfinal.

JVM i ishockey

Men man får klara sig utan William Nylander mot Danmark och i den sista gruppspelsmatchen mot Kanada. Efter skadan i den första matchen mot Schweiz har Nylander inte spelat en minut.

– William mår bra. Jag kan inte säga så mycket mer men vi fortsätter med den planen vi har för hans rehabilitering, säger landslagsläkaren PA Bergsten till SVT Sport på frågan om hur statusen är för Nylander.

Hur nära är han att gå på is?

– I dag var det inte aktuellt. Skulle det vara så att han mår bra så kan det bli så att han går på is i morgon. Jag kan bara berätta att han inte är aktuell för spel i dag och inte aktuell för spel i morgon.

Se hela JVM-studiomagasinet i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet