Irriterat när Björklöven tappade första poängen för säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Björklöven har inte längre maximal poäng i hockeyallsvenskan.

I kväll tappade de 2–0 till 2–2 hemma mot Södertälje.

Men i förlängning avgjorde de redan efter 13 sekunder – efter ett avgörande som gjorde Södertälje-spelarna upprörda.

– Vi hoppas att domarna har tagit ett korrekt beslut, säger en besviken Södertälje-tränare Nichlas Falk.

Förra säsongen satte Björklöven nytt rekord i antal poäng i hockeyallsvenskan, då de vann serien och hade hela 121 poäng när säsongen var färdigspelad.

Även denna säsong har laget, som aldrig fick chansen att kvala sig upp till SHL på grund av coronapandemin, inlett på ett lysande sätt.

Ledde med 2–0

Inför kvällens match mot Södertälje, hade de vunnit sju matcher av sju möjliga under ordinarie tid.

Även kvällens match såg ut att resultera i tre poäng. Efter två perioder ledde Björklöven med 2–0, och tycktes ha bra kontroll på händelserna.

Irriterat efter avgörandet

Men redan 1.09 in i den tredje perioden blev Måns Lindbäck lämnad ensam framför mål i powerpaly och satte snyggt 1–2, och 11.25 senare kvitterade Ludwig Blomstrand på Lucas Carlssons fina framspelning.

2–2 stod sig perioden ut, men redan 13 sekunder in i förlängningen blev Oskar Steen frispelad vid blålinjen, skrinnade sig fri och fintade bort Filip Gustavsson i Södertäljes mål.

Det blev rejält irriterat på isen efter målet, då SSK-spelarna ansåg att Steen var offside. Nick Olesen fick matchstraff.

– Jag kan inte bedöma, jag är inte linjedomare. Men vi hoppas att de (domarna) har tagit rätt beslut, säger tränaren Nichlas Falk till Sportkanalen.

”Fortsätter att vinna”

På reprisbilderna såg det ut som att Steen var precis på rätt sida av linjen, och det ansåg han själv också.

– Det känns inte som någon offside, sade han, och var – säsongens första poängtapp till trots – nöjd med den extra poängen de fick efter förlängningen:

– Det är skönt. Vi fortsätter att vinna och så länge vi vinner så är det okej.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.