Gelinas nätade i debutmatchen för Djurgården

I lördags presenterade Djurgården sitt nyförvärv, tidige Röglebacken Erik Gelinas.

I dag nätade kanadensaren i sin debutmatch när Djurgården besegrade Växjö med 6-2 på hemmais.

Djurgården tog emot Växjö hemma på Hovet. Då presenterade sig nyförvärvet Erik Gelinas ordentligt för djurgårdsfansen genom att sätta 4-1 i den andra perioden.

30-åringen, som återvände till Rögle i november efter en tur i NHL, tog chansen i powerplay. Han drog till med ett hårt skott rakt upp i krysset efter att Djurgården pressat Växjö hårt.

– Med Gelinas får vi ett ytterligare tryck bakåt men också en hot i anfallsspel, säger Djurgårdens tränare Joakim Fagervall till C More.

Växjö tog ledningen

Trots Djurgårdens övertag var det Växjö som gjorde matchens första mål. Efter sex minuter sätter Erik Josefsson 1-0. Men Djurgården replikerade snabbt och kvitterar genom Ludvig Rensfeldt mindre än 40 sekunder senare.

Hemmalaget gick sedan ut i paus med en 2-1-ledning efter att Jonathan Lekkerimäki gav Djurgården ledningen i spel i powerplay.

Innan Gelinas nätade var Niclas Bergfors framme och satte 3-1. Han gjorde därmed sitt första mål för säsongen – något som var efterlängtat.

– Det var jätteskönt, eftertraktat. Och det är kul att spela inför fansen, säger Bergfors till C More.

Viktiga poäng i tabellbotten

Djurgården lyckades i tredje perioden utöka till 6-2 genom Tim Söderlund och Marcus Sörensen.

Till hemmapublikens jubel fick Djurgården med sig tre viktiga poäng, de ligger just nu sist i tabellen – strax bakom Timrå.

– Väldigt skönt eftertraktat att knyta ihop den här säcken efter 4-2 och få vinna. Vi ligger på jobbar hårt åker mycket skridskor och får längre anfall. Vi spenderar mindre tid i egen zon, och har mer energi, säger Bergfors.