Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Djurgårdens Fredrik Forsberg jublar efter att ha avgjort matchen. Foto: Bildbyrån

Djurgården vann ny rysare mot Modo – avgörande match väntar

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården vann ny jätterysare mot Modo där Fredrik Forsberg blev hjälte i förlängningen med sitt 3-2-mål. Nu väntar en sjunde och avgörande match.

– Det var obeskrivligt att se pucken gå in, ett otroligt lyckorus och gåshud, säger Fredrik Forsberg till SVT Sport.

Det blev en ny dramatisk tillställning mellan Djurgården och Modo i det sjätte finalmötet. Modo gick mot seger men med knappt två minuter kvar att spela kvitterade Linus Klasen till 2-2 för Djurgården och matchen gick till förlängning.

Där avgjorde Fredrik Forsberg knappt två minuter in i den femte perioden när han styrde in Calle Odelius skott som innebar seger med 3-2 i ett kokande Hovet.

– Det var obeskrivligt att se pucken gå in. Det blev ett otroligt lyckorus och gåshud när vi avgjorde med stämningen som var i dag och har varit tidigare. Vi såg piggare och fräschare ut än Modo och hade bättre ork. Vi håller oss till vårt spel och tror på det vi gör, säger Forsberg till SVT Sport.

Vilka har greppet inför sjunde matchen?

– Det känns som vi har ett litet övertag. Vi känns piggare och har en bättre tro på vårt spel än Modo. Det blir en tuff match som det varit hittills, säger Forsberg.

Avgörande match på söndag

Djurgården tog ledningen i matchen i den första perioden genom lagkaptenen Marcus Krüger men Modo kvitterade i andra perioden. Med tio minuter kvar att spela gjorde Mikkel Aagaard 2-1 för bortalaget i powerplay innan de dramatiska slutminuterna där Klasen kvitterade när Djurgården tagit ut målvakten.

Sedan kom avgörandet i förlängningen.

– Jag är självklart besviken. Vår andraperiod var fantastisk men vi får inte tillräckligt betalt. Jag tycker att vi var bättre i dag, säger Mattias Karlin, tränare i Modo, till SVT Sport.

Modo hade ledningen med 3-1 i matcher men nu har Djurgården kvitterat till 3-3 i den hockeyallsvenska finalen. Det avgörande sjunde mötet där vinnaren går upp till SHL spelas på söndag i Örnsköldsvik.

– Det är mycket positivt som talar för oss och tvärtom för Modo. Vi ska göra allt för att spela SHL nästa säsong, säger Johan Garpenlöv, tränare i Djurgården, till SVT Sport.

HockeyAllsvenskan

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

3 - 2

MoDo Hockey logo

MoDo Hockey

1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0
Hovet, Stockholm
Publik: 8094

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.