Det kommer inte delas ut något VM-guld i år i ishockey. Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Ishockey-VM ställs in – men besked väntar

Uppdaterad
Publicerad

Herrarnas ishockey-VM i maj ställs in till följd av coronaviruset. Men något officiellt besked från internationella ishockeyförbundet kommer att dröja. Anledningen – försäkringspengar.

– Vi väntar ännu på de schweiziska myndigheternas beslut, säger IIHF:s vice ordförande Kalervo Kummola till finska tidningen Iltalehti.

IIHF hade tillsammans med medlemsländerna ett krismöte under dagen. Och ett beslut ska ha tagits att det inte blir något VM, men något officiellt uttalande kommer inte att komma. Anledningen ska vara försäkringsfrågan. Till finska tidningen Iltalehti bekräftar dock IIHF:s vice ordförande att det inte kommer bli något VM i år.

– Vi väntar ännu på de schweiziska myndigheternas beslut, men det står redan klart: det spelas inget ishockey-VM i vår, säger Kummola till Iltalehti.

IIHF sitter nu med försäkringsbolagen och förhandlar om vad som gäller.

– Nu förhandlar de om hur man ska lösa försäkringsfrågan. När det är klart kommer ett officiellt uttalande från IIHF, säger Kummola.

Den svenska förbundskapten Johan Garpenlöv är inte förvånad att det blir inställt.

– Jag har inte fått beskedet än, men som hockeyvärlden ser ut så har jag svårt att se att det ska bli av, säger han i en Viaplay sändning.

KLIPP: Svensk ishockey och corona (16 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.