Islanders till semifinal i Stanley Cup

New York Islanders är vidare och möter Tampa Bay i semifinal i Stanley Cup.

Det krävdes sex möten, innan Islanders lyckades slå ut Boston med 4-2 i matcher.

Nattens avgörande slutade 6-2.

Boston var tvunget att vinna för att ta kvartsfinalserien till en sjunde och avgörande match – men Islanders blev övermäktiga.

1-1 efter den första perioden gav Boston lite hopp, men tre insläppta mål på drygt tio minuter i den andra perioden krossade semifinaldrömmen. Islanders Brock Nelson fixade både 2-1 och 3-1, efter passningar av Josh Bailey. Några minuter senare lyckades Kyle Palmieri tråckla in 4-1.

Tuukka Rask i Bostonmålet kunde inte stå emot Islanders forcering och Bostonspelarna såg matchen glida dem ur händerna.

”Enorm energi”

Ett litet hopp tändes när Bostons Brad Marchand reducerade i powerplay och blev matchens andra tvåmålsskytt i början av tredje perioden. Men Islanders höll avståndet och kunde i slutminuten sätta de två sista målen i Rasks tomma målbur.

– Publiken hjälpte oss att göra det igen. Vi får enorm energi i den här hallen, säger tvåmålsskytten Brock Nelson enligt Aftonbladet.

I semifinalserien väntar den svenska backstjärnan Victor Hedmans Tampa Bay, som slog ut Carolina.

Tre lag av fyra lag är nu klara för semifinal i Stanley Cup. I morgon gör Colorado och Vegas upp i match sex om vem som ska ställas mot Montreal i den andra semifinalen. Där är det fördel Vegas, som leder med 3-2 i matcher.

KLIPP: Tampa vidare i Stanley Cup (9 juni 2021)

Fakta: Stanley Cup-slutspelet

Så här är ställningen i NHL-slutspelet Stanley Cup, kvartsfinaler (bäst av sju):

Östra divisionen:

Boston–New York Islanders. Islanders vidare med 4–2 i matcher, möter Tampa Bay i semifinal.

Västra divisionen:

Colorado–Vegas, 2–3 i matcher. Nästa match natten mot fredag. Vinnaren möter Montreal i semifinal.

Centrala divisionen:

Carolina–Tampa Bay. Tampa Bay vidare med 4–1 i matcher, möter New York Islanders i semifinal.

Norra divisionen:

Montreal–Winnipeg. Montreal vidare med 4–0 i matcher, möter Vegas eller Colorado i semifinal.