Islossning för Dahlén efter märkliga spökmålet

Uppdaterad
Publicerad

Noll poäng på fyra matcher för Timrås stjärna Jonathan Dahlén och hela Timrås förstakedja.

Men borta mot bottenlaget Oskarshamn kom islossningen – två mål för Dahlén, varav det andra var ett udda spökmål.

– Man gör ju inte sitt jobb när man inte levererar och hjälper laget, säger Dahlén till TV4 Play.

Timrås stjärnspäckade förstakedja, Jonathan Dahlén, Anton Lander och Filip Hållander stod på noll gjorda poäng inför femte SHL-omgången mot borta mot Oskarshamn.

Efter att bottenlaget Oskarshamn, två poäng på fyra matcher, inlett målskyttet via Ahti Oksanen satte Dahlén 1–1 efter pass av just Lander och Hållander. Och det var en lättad Dahlén som pratade med TV4 Play i periodpausen:

– Det var på tiden. Nu har nollan spräckts så nu hoppas jag att det rullar in lite fler puckar för oss. Det klart det är viktigt. Det har ju varit sjukt frustrerande. Man gör ju inte sitt jobb när man inte levererar och hjälper laget. Det är tufft både i vardagen och spelmässigt, sa Jonathan Dahlén i sändning.

Spökmål efter videogranskning

Men det var Dahléns andra mål, fram till 3–1, som blev en riktig snackis. I powerplay verkade Dahlén träffa ribban med knappt tre minuter kvar av andra perioden. Timrå fortsatte spela och dryga minuten senare gick pucken i mål efter att Noel Edfeldt slängt in pucken.

Domarna gick dock ut och videogranskade Dahléns ribbskott, som visade sig ha tagit i innerribban, och Dahlén var plötsligt tvåmålsskytt. Se situationen med spökmålet i spelaren ovan.

Timrå vann till slut med 5–2.

SHL

IK Oskarshamn logo

IK Oskarshamn

2 - 5

Timrå IK logo

Timrå IK

1-1, 0-2, 1-2
Be-Ge Hockey Center, Oskarshamn
Publik: 2913

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.