Jättetavlan av Skellefteåmålvakten

Skellefteå fick ingen bra start i matchen mot Brynäs. Efter bara fyra minuter stod Skellefteås målvakt, Mantas Armalis, för en jättetavla när han frispelade motståndaren Johan Alcén som enkelt kunde sätta pucken.

– Han tyckte väl lite synd om mig, säger Alcén.

Klockan hade bara passerat fyra minuter när Skellefteåmålvakten ohotat blev puckförande i ena sarghörnet – och plötsligt skickade pucken rakt i gapet på Johan Alcén. Brynässpelaren tackade och tog emot genom att raka in 1–0 i öppet mål, något som betydde hans första fullträff för säsongen.

– Han (Armalis) tyckte väl lite synd om mig, att jag hade en nolla i målkolumnen. Han ville väl hjälpa till lite. Jag fick den mitt på bladet, höll igen lite och sedan var det bara tom bur, sade Alcén i periodvilan.

Brynäs vann til slut matchen med 2–1.