Jenni Asserholt siktar på comeback efter mammaledigheten

Uppdaterad
Publicerad

För ett år sedan valde Jenni Asserholt att göra ett uppehåll från hockeyn eftersom hon skulle bli mamma. Men nu, starkare än någonsin siktar HV-forwarden på att göra comeback i både klubblaget och landslaget.

Jenni Asserholt har haft en lång och framgångsrik karriär inom hockeyn. På meritlistan finns bland annat ett SM-guld med Linköping, två VM-brons och ett OS-silver. Förra säsongen valde hon att göra uppehåll med hockeyn eftersom hon skulle bli mamma. Men nu siktar hon på att göra comeback och enligt henne själv är hon starkare än någonsin.

– Det är jättekul att vara igång, det känns som att kroppen svarar ganska bra på träningen, säger hon.

Om du jämför hur det kändes innan uppehållet. Hur känns kroppen nu?

– Jag har ju varit på elitnivå många år nu utan uppehåll, så jag tycker att kroppen svarar bättre nu än tidigare, säger Jenni Asserholt.

Bättre hockeyspelare

Hur tror du att du kommer att vara som hockeyspelare nu när du är mamma?

– Hockeyn kommer inte vara högsta prioritet som det varit tidigare. På något sätt så tror jag att det kan gynna mig. Jag har varit lite nördig tidigare och man grottar ner sig i varenda liten detalj men det kommer jag inte ha tid med nu. När jag kommer hem efter en match nu så kommer jag mötas av ett leende av min dotter och då kommer jag att släppa hockeyn. Jag hoppas att omställningen att rikta fokus kommer att gynna mig, säger hon.

Comeback i landslaget?

Hon har gjort över 230 matcher för damkronorna och hon har även varit lagkapten för landslaget. Men 2016 var hon inte längre välkommen på grund av en dispyt mellan henne och förbundskaptenen Leif Boork. Efter OS i vintras slutade han, nu är det i stället Ylva Martinsen som basar. Vilket kan öppna för en comeback även i landslaget.

– Jag kan tänka mig att hon är väldigt öppen och kommer att scanna runt hela hockeysverige. Om det skulle vara aktuellt en comeback i landslaget framöver får vi se. Det är ju upp till mig att först prestera innan det kan bli aktuellt, säger Jenni och skrattar.

Men du har pratat med henne?

– Ja, hon har varit runt i alla klubbarna i Sverige och pratat med spelarna. När hon var i Jönköping så pratade vi, så jag vet vad hon vill med landslaget, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.