Jesper Bratt Foto: TT

Jesper Bratt fortsätter plocka poäng

Uppdaterad
Publicerad

Succén fortsätter för rookien Jesper Bratt, som gjorde ett mål och en assist när hans New Jersey besegrade Columbus med 4–1.

Det stod 1–1 i den andra perioden när Taylor Hall såg till att bortalaget gick upp i ledning, framspelad av Bratt. New Jersey drygade på ledningen till 3–1 innan periodvilan genom Stefan Noesen.

Sedan var det Halls tur att passa fram till Bratt, som snyggt fastställde matchens slutresultat i mitten av den tredje perioden.

Även en annan New Jersey-svensk plockade poäng i matchen. Marcus Johansson noterades för en assist när Travis Zajac inledde målskyttet i matchen i den första perioden.

Gick om Islanders

Cory Schneider i New Jersey-målet gjorde 41 räddningar, och blev utsedd till en av matchens bästa spelare, enligt NHL:s sajt. Matchen var hans 100:e vinst i NHL-klubben.

New Jersey, som låg på en delad andraplats med New York Islanders i divisionen, gick om Columbus och leder nu. Islanders förlorade mot Tampa med 2–6.

Columbus förlorade sin andra raka match, och deras fem matcher långa vinstsvit på hemmaplan fick ett slut i mötet med New Jersey.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.