Wallstedt redo trots ovissheten: ”Gäller att vara professionell”

Uppdaterad
Publicerad

Det råder fortfarande osäkerhet kring om Sveriges match mot coviddrabbade USA kommer spelas.

Men Juniorkronornas målvaktsgigant Jesper Wallstedt är redo trots ovissheten.

– Det gäller alltid att vara professionell, säger 19-åringen till SVT Sport. 

Jesper Wallstedt storspelade när Sverige vann mot Slovakien i andra gruppspelsmatchen i JVM. Luleåmålvakten stod för 48 räddningar och höll nollan i 3-0-segern.

Natten mot torsdag var tanken att Sverige ska ställas mot USA. Efter positiva covidtest i det amerikanska laget är det dock oklart om matchen kommer spelas. Men den svenska målvakten är ändå redo för spel.

JVM i ishockey

– Det gäller alltid att vara professionell och hundraprocentig i det arbete man framför allt gör utanför isen, så att man sedan kan prestera när man kommer på isen, säger Jesper Wallstedt.

Blir det någon skillnad för dig att möta USA, jämfört med de två tidigare matcherna?

– Jag kommer fokusera på mitt spel och göra det jag alltid gör, inte försöka anpassa mig så mycket efter motståndet. Utan mer fokusera på att försöka göra min grej och hålla mig till mitt spel så tror jag att det kommer gå bra.

Matchen mot USA är tänkt att spelas på torsdag 03.00. Matchen sänds i SVT1 och SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet