Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Joel Lundqvist stor segerorganisatör med sina två mål. Foto: Bildbyrån

Joel Lundqvist bakom Frölundas komfortabla seger

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda tog sig an tyska Straubing Tigers i CHL:s åttondelsfinal under tisdagen.

Då såg Joel Lundqvist till att Frölunda är i förarsätet inför returen nästa vecka.

Hemmalaget Frölunda kom ut starkt och svarade för flera fina anfall, trots det slutade den första perioden mållöst. Men i den andra blev det åka av. Frölunda tog ledningen efter ett flygande anfall när Joel Lundqvist avslutade anfallet med att styra in pucken i mål efter att ha blivit fint framspelad av Patrik ”Purre” Carlsson.

Drygt sex minuter senare sköt Mats Rosseli Olsen upp pucken i krysset för 2-0 Frölunda. Och med fem sekunder kvar till periodpaus ville inte Joel Lundqvist vara sämre, Ryan Lasch till Lundqvist som sköt upp pucken i krysset – hans andra för kvällen.

Säsongsdebut för backstjärnan

4-0 som också blev slutresultatet gjorde Liam Dower Nilsson i öppen kasse. Därmed fick Lasse Johansson hålla säsongens första nolla.

Någon som fick göra säsongsdebut var Frölunds backstjärna Andreas Borgman. 27-åringen som inte spelat en enda match sedan april månad. Nyförvärvet Loui Eriksson satt på läktaren, och det är ännu oklart när hemvändaren får chansen, möjligtvis mot Leksand på lördag?

För Luleås del blev det en 3-2-seger i bortamötet med Grizzly Wolfsburg.

Champions Hockey League

Frölunda HC logo

Frölunda HC

4 - 0

Straubing Tigers logo

Straubing Tigers

0-0, 3-0, 1-0
Scandinavium, Göteborg
Publik: 1781

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.