Joel Lundqvist bjöd tillbaka efter hyllningarna

Uppdaterad
Publicerad

Joel Lundqvist har spelat över 1000 matcher i Frölundatröjan. Inför nedsläpp hyllades han av klubben. Sedan bjöd veteranen tillbaka med två mål när Frölunda vann med hela 8–4 över Brynäs.

Redan i bortamatchen mot Luleå gjorde han sin 1 000 match i Frölundas tröja. Men det var först inför kvällens hemmamatch mot Brynäs som han hyllades för bedriften. Bland annat av tvillingbrodern och New  York Rangers-målvakten Henrik Lundqvist.

– Jag är otroligt stolt och glad för din skull. Det är en fantastisk bedrift du gjort och njut i kväll, sa han i ett förinspelat meddelade som visades på jumbotronen.

”Går för 1 000 till”

Joel Lundqvist var rörd av hyllningarna i Scandinavium.

– Wow. Stort tack för alla fina ord. För 32 år sedan fick jag se min första hockeymatch live, och det skapade drömmar att få spela för den här klubben i den här arenan. Nu står jag här och spelat över 1000 matcher, sa Joel Lundqvist själv under hyllningen:

– Som det känns här och nu kan jag gå för 1000 matcher till.

Bjöd tillbaka

När väl matchen drog igång blev det en stor målfest. Efter den första perioden stod det 4–2 till hemmalaget. Joel Lundqvist bjöd tillbaka för hyllningarna då han satte 2–2-målet. Målen fortsatte också att trilla in både för Frölunda och Brynäs. Sista ordet i matchen fick oväntat nog Joel Lundqvist då han fastställde slutresultatet 8–4 med sitt andra mål för matchen.

SHL

Frölunda HC logo

Frölunda HC

8 - 4

Brynäs IF logo

Brynäs IF

4-2, 2-1, 2-1
Scandinavium, Göteborg
Publik: 12044

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.