Joel Lundqvist ska försöka ta en VM-plats. Foto: TT Nyhetsbyrån

Joel Lundqvist uttagen till Tre Kronor

Uppdaterad
Publicerad

Joel Lundqvist är uttagen till Tre Kronor – men om det blir något VM för Frölundakaptenen är inte klart.

– Jag är uttagen till Czech Hockey Games och kommer att försöka ta en plats till VM, säger 34-åringen till SVT Sport.

Två VM-guld och två VM-brons finns på Joel Lundqvists meritlista. Han har spelat sex VM-turneringar, varav en som lagkapten, men om han finns med när årets mästerskap inleds om knappt två veckor är inte klart.

– Nej, jag har inte fått några garantier för VM. Jag är uttagen till Czech Hockey Games och kommer att spela där för att så så sätt försöka ta en plats till VM, säger Lundqvist till SVT Sport.

Ishockey-VM

”Naturligt att NHL-killarna har förtur”

Situationen är ny för 34-åringen, som de senaste åren blivit uttagen till VM tidigt de gånger han varit skadefri. I fjol tackade han dock nej efter SM-guldet på grund av just skada.

– Jag har haft bra dialog med Grönborg och Garpenlöv. Jag ska ansluta till samlingen nästa vecka och sedan får vi se. Det är helt naturligt att NHL-killarna har förtur, det är inga problem, säger han.

Så här långt har elva NHL-spelare gett klartecken inför VM.

VM-snack i Hockeykväll

Mer snack inför VM och Czech Hockey Games blir det i torsdagens Hockeykväll.

Hockeykväll sänds 21.30 på svtsport.se (eller i spelaren ovan). Programledare är Marie Lehmann och i studion finns SVT:s experter Mikael Renberg och Jonas Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet