Johan Franzén. Foto: Bildbyrån

Johan Franzén inlagd på behandlingshem

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare Stanley Cup-mästaren och Tre Kronor-stjärnan Johan Franzén drabbades av fem hjärnskakningar under sin ishockeykarriär och har därför inte spelat sedan oktober 2015. Han är nu under behandling vid ett medicinskt center i Colorado.

”De senaste månaderna har varit riktigt tuffa. Jag är så tacksam för att vi hittade det här fantastiska stället”, skriver 38-åringens hustru Cissi Franzén i ett blogginlägg.

Det är ett behandlingshem som främst vårdar krigsveteraner och Franzén var deras första idrottare.

Hon beskriver också hur bråk lätt går över styr på grund av Johan Franzéns hjärnskada.

”Att leva med en man med en hjärnskada är inte enkelt. Det är som en berg- och dalbana. Men jag gör mitt bästa för att få oss på rätt väg, inte bara för oss med också för våra fantastiska söner.”, skriver Cissi Franzén som också säger att hon nu för första gången känner hopp inför framtiden.

Stanley Cup-seger med Detroit

Franzén har fortfarande kontrakt med Detroit Red Wings där han spelade från 2005 till oktober 2015.

Han gjorde 450 poäng på 709 NHL-matcher och år 2008 var han med och vann Stanley Cup. Den säsongen gjorde han också 13 mål i slutspelet, vilket är mest någon har gjort för Detroit genom tiderna. Det rekordet delar han med Henrik Zetterberg.

NHL-veteranen har också vunnit VM med Tre Kronor år 2006.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.