Johan Garpenlöv. Foto: Bildbyrån

Garpenlöv: ”Finns mycket att förbättra”

Uppdaterad
Publicerad

Johan Garpenlövs första VM-match som förbundskapten slutade med förlust mot Danmark. Han var besviken efter matchen.

– Vi är inte nöjda med hur vi spelade och det finns mycket att förbättra, säger han.

Tre Kronor föll med 3-4 mot Danmark i VM-premiären och inkasserade därmed första förlusten genom tiderna mot grannlandet.

– Vi är naturligtvis besvikna över att vi inte vann matchen och vi är inte nöjda med hur vi spelade. Hade studsarna fallit rätt för oss hade vi kanske vunnit men det finns mycket att förbättra, säger förbundskapten Johan Garpenlöv på den digitala presskonferensen efter matchen.

Ishockey-VM

Garpenlöv säger att det danska spelet inte överraskade utan att förlusten berodde på att Sverige inte kom upp i nivå.

– Jag tycker inte att danskarna gjorde något som vi inte visste att de skulle göra utan det var vi som inte gjorde det vi behövde göra för att komma runt deras spel. Vi visste att de skulle vara tajta vid egen blå men vi lyckas inte få ner puckarna där. Vi visste att de skulle vara aggressiva i närkampsspelet men vann inte tillräckligt många närkamper, säger han och tillägger:

– Det var utförandet som inte var där, där måste vi bli bättre i morgon.

För motståndet i morgon väntar Belarus, men några förändringar i det svenska spelet blir det inte.

– Inte i hur vi spelar men däremot i hur vi utför vårt spel, där måste vi göra förändringar. Vi måste bli mer aktiva och vi måste agera i stället för att reagera. Och sedan måste alla de där sakerna som gör att vi inte kuggar i komma upp helt enkelt.

Höjdpunkter: Sverige – Danmark

VM

Danmark logo

Danmark

4 - 3

Sverige logo

Sverige

0-0, 3-2, 1-1
Riga

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet