Foto: Bildbyrån

Johan Garpenlöv lämnar landslagsamlingen igen

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskaptenen för Tre Kronor, Johan Garpenlöv, lämnade lägret i Halmstad för att vara med sin svårt sjuka pappa.

Nu tvingas han ännu en gång lämna landslaget som laddar upp för VM i Wien.

”Alla våra tankar är med Johan i denna stund”, skriver Tre Kronor på Twitter.

Så sent som förra veckan lämnade Garpenlöv landslagssamlingen i Halmstad. Nu behöver han också lämna lägret i Österrike, där Tre Kronor laddar upp inför VM i Helsingfors. 

”Johan Garpenlöv lämnar landslagssamlingen i Österrike för att vara med sin familj. Vi ber media respektera Johans önskan att få vara i fred tills vidare. Alla våra tankar är med Johan i denna stund”, meddelar landslaget via Twitter.

”Det blev akut”

Inför samlingen i Wien berättade Garpenlöv att orsaken till den hastiga resan från Halmstad var att hans pappa hastigt insjuknat.

–  Min pappa Kjell är gammal och fick blodförgiftning, det var en infektion som han åkte in för sent med. Det blev akut, så som det blir med gamla människor. Än så länge har allt gått bra, därför kändes det som att det fanns läge att åka med landslaget igen. Han ligger fortfarande på intensivvårdsavdelningen, men läget är stabilt, sade han till Sportbladet i tisdags.

För Tre Kronor väntar härnäst Czech Hockey Games, där den första matchen spelas i kväll, mot Österrike. Därefter spelas Beijer Hockey Games i Avicii arena i Stockholm nästa vecka. Tre Kronor meddelar att landslaget kommer att ledas av assisterande förbundskaptenerna Markus Åkerblom och Marcus Ragnarsson i Czech Hockey Games.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.