Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Jonas Andersson lyfter fram oväntad poängkung: ”Har gått lite under radarn”

Uppdaterad
Publicerad

I Hockeykväll ombads experterna titta i sina spåkulor inför SHL-säsongen. Då lyfte SVT-experten Jonas Andersson fram ett kanadensiskt nyförvärv i Rögle.

– Riley Sheen i Rögle. Jag ser att han kommer vara topp tre i poängligan, säger han.

SHL kryllar av namnstarka nyförvärv den här säsongen. Det beror bland annat på att många spelare har valt att lämna KHL efter Rysslands invasion av Ukraina.

Men Jonas Andersson lyfter inte fram någon av dem. Han tror att Riley Sheen, som förra säsongen gjorde 40 mål i den tyska ligan, kommer att tampas i toppen av SHL:s poängliga.

– Han har en märklig hockeyresa bakom sig. Han gjorde det otroligt bra i Tyskland förra året, men han har gått lite under radarn när vi har pratat nyförvärv på grund av det har varit så många andra jättenamn. Men jag ser i spåkulan att han i slutet av året kommer att vara topp tre i poängligan. Han är väldigt skicklig, säger han.

Expertkollegan Johanna Dahlén lyfter fram en lagkamrat till Sheen.

– Jag har också min poängkung i Rögle, men det är inte Sheen utan Adam Tambellini. Jag har sagt det tre år i rad, om han får vara skadefri så är han en fantastiskt skicklig spelare. Om han håller sig skadefri så vinner han poängligan i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.