Jonas Junland återvänder till Linköping HC. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Jonas Junland återvänder till Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsmeriterade backen Jonas Junland återvänder till moderklubben Linköping. Han har skrivit ett långtidskontrakt med bottenlaget som sträcker sig till 2024.

Sedan 2016 har Jonas Junland spelat i Schweiz med klubben Lausanne HC. För en tid sedan bröt han kontraktet med NLA-klubben och nu är det klart han återvänder till Linköping med ett kontrakt till 2024.

– Jag är väldigt exalterad och glad över att komma hem till Linköping och få spela i LHC igen. Att få komma in och spela i Saab Arena är någonting som jag ser fram emot väldigt mycket, då LHC och fansen i den här stan betyder mycket för mig. Det ska bli skitkul att få vara en del av det här laget och jag ser fram emot den utmaning som ligger framför oss, säger Jonas Junland till klubbens hemsida.

Tuff säsong

En viktig pusselbit för Linköping som ligger tolva i SHL. I går vann LHC derbyt mot HV71, men innan dess hade man tio raka förluster.

Läs mer här: Linköping bröt förlustsviten – vann mot HV 71

–  Det är kul att Jonas kommer tillbaka till LHC. Det är en riktigt bra spelare, han är uppvuxen i stan, har LHC som moderklubb och känner väldigt mycket för hela föreningen. Det ska bli riktigt kul att se honom spela i LHC-tröjan igen redan i slutet på den här veckan, säger Niklas Persson, general manager i LHC.

FRÅN I GÅR: Linköping bröt förlustsviten på tio raka

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.