Foto: Bildbyrån/SVT

Jonas Andersson: ”Inte helt rättvist”

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad är svenska mästare efter att ha besegrat Luleå med 3-0 på bortais i den sjunde och avgörande matchen. SVT Sports expert Jonas Andersson tycker att det förlorande laget var bättre ikväll.

– Inte helt rättvist. Jag tycker Luleå är det bättre laget i den här matchen, men sett över hela matchserien så är det två jämna lag, säger han.

Jonas Andersson pekar på Färjestads bredd som en avgörande faktor till att de tog sitt tionde SM-guld.

– Kolla chanserna som Luleå har, det är stolpe och ribba. Det är så små marginaler. Men Färjestad har en storspelande målvakt i Dominik Furch och så har de tre kedjor som kan avgöra. Det är den lilla skillnaden.

– Men vilken finalserie. Det var en seger för svensk ishockey. Vilken inramning och rolig ishockey.

Experten är imponerad av resan som Karlstad-laget har gjort efter att slutat sexa i grundserien.

– Det här var ett Färjestad som var favorittippat inför säsongen. På pappret hade de en jättebra trupp, men de var nere i källaren och gjorde sig av med sportchefen och tog in (Tomas) Mitell som tränare. Sedan har de vuxit och vuxit. I slutspelet spelade de en väldigt bra ishockey, säger experten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Färjestad firar SM-guldet. Foto: Bildbyrån

SHL

Luleå HF logo

Luleå HF

0 - 3

Färjestad BK logo

Färjestad BK

0-0, 0-0, 0-3
Coop Norrbotten Arena, Luleå
Publik: 6150

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.