Jönköpingslagets tur att vinna med 2-1

Uppdaterad
Publicerad

För sjätte matchen i rad blev det 2-1 mellan Brynäs och HV71.

Jönköpingslaget var piskade att vinna och då klev en av lagets största stjärnor fram.

– Grymt skön match och seger, säger matchvinnaren, Anton Wedin.

Brynäs eller HV71 kommer att spela i hockeyallsvenskan kommande säsong och lämna SHL.

De två första matcherna har gått till Gävlelaget och HV71 behövde vinna för att inte behöva rada upp fyra raka segrar för att hålla den hockeyallsvenska vardagen borta.

Molin nätade på nytt

Det här var den mest välspelade matchen hittills trots molnet av ångest som ligger tätt över den här matchserien. Emil Molin har varit vägledande för Brynäs och han gjorde sitt tredje mål på tre matcher när han gav hemmalaget ledningen.

Men HV71 skulle vända.

Kort efter Brynäs ledningsmål kunde Fredrik Forsberg läckert och kyligt runda målvakten från vänster i en omställning och lägga in kvitteringen, innan Anton Wedin klev fram i powerplay i den tredje.

Givet slutresultat

HV-stjärnan fick pucken av Jordan Murray och hittade nätet fram till 2-1. Det var sedan spännande mot slutet, men vi som har följt drabbningarna mellan dessa lag den senaste tiden visste redan vad som väntade. Nämligen att det skulle sluta 2-1.

Detta var sjätte matchen i rad som slutade just det mellan dessa lag.

– Grymt skön match och seger. Det är jämnt och tight men i dag kände vi att vi var lite starkare och det var riktigt skönt, säger Wedin till C More efter segern och fortsätter:

– Jag utmanar mer och rör mer på fötterna än de tidigare matcherna. Det har varit lite för dåligt tidigare. Jag har satt högre press på mig själv och vi gör en bättre match hela laget. Vi har en riktigt bra chans att utjämna den här matchserien på hemmaplan och den ska vi ta.

Match fyra i denna matchserie går att följa från Jönköping på torsdag.

SHL

Brynäs IF logo

Brynäs IF

1 - 2

HV71 logo

HV71

0-0, 1-1, 0-1
Monitor ERP Arena, Gävle

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.