Jörgen Jönsson vill inte jämföra sig med Sam Hallam. Foto: Bildbyrån

Växjö Lakers nye tränare Jörgen Jönsson: ”Ska inte tävla med Sam”

Uppdaterad
Publicerad

Jörgen Jönsson, 49, är tillbaka i svensk ishockey. Då han nu har tagit över Växjö Lakers är han den enda nya huvudtränaren i SHL.

– Det känns jättebra. Jag är förväntansfull, säger han till SVT Sport.

Sam Hallam hade varit i Växjö i tio år och under den tiden tagit tre SM-guld. Nu har han tagit över Tre Kronor och då tog man istället in Jörgen Jönsson som närmast kommer från en roll som assisterande tränare i schweiziska Davos.

Jönsson ser helst att man blickar framåt och inte jämför honom med storhetstiden som har varit.

– Jag ser det inte som att jag ska tävla med Sam. Växjö Lakers ska vidare in i en fin framgångsrik tid. Där ska jag vara en del av det, säger han.

”Har spelat bra försvarsspel”

Han vet ändå vad han vill förändra spelmässigt.

– Jag tycker att man har spelat bra försvarsspel förr, där har jag bara ändrat småsaker. I det offensiva har jag försökt implementera lite snabbar omställningar. Det tar lite tid ibland, men vi har tagit steg i rätt riktning, säger han.

”Inte bli uppstressad”

Det är första gången Jönsson har huvudansvaret sedan han ledde Forshaga IF i hockeyettan säsongen 2015-2016.

– Jag tror kanske utmaningarna ligger i att vara ödmjuk inför att man inte kan allt. Att inte bli uppstressad då allt inte går som har tänkt sig, för det kommer sådana dagar. Då behöver man ett bra ledargäng runt sig. Det känns jättebra så här långt.

MER JÖRGEN JÖNSSON: Här skallar han ihop med Järryd i Mästarnas Mästare (2020):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.