Arkivbild på Pandora Nåtby. Foto: Bildbyrån.

Junior-VM för tjejer ställs in: ”Många som blir besvikna”

Uppdaterad
Publicerad

Junior-VM i Sverige skulle avgjorts redan 2021, men ställdes in på grund av coronapandemin.

Nu ställer man även in mästerskapet som skulle avgöras i början på 2022. Det meddelar det Svenska Ishockeyförbundet på sin hemsida.

– Jag förstår också att det är många som nu blir besvikna och ledsna, inte bara distrikt och föreningar som arbetat med förberedelserna utan även deltagare, säger Karin Ahl, ordförande i Östergötlands Ishockeyförbund samt ledamot i exekutiva kommittén för U18-VM i ett pressmeddelande.

Regeringen presenterade den 21:a december nya restriktioner och rekommendationer för att motverka smittspridningen av covid-19. Dessa började gälla den 23:e december  – bland annat avråder regeringen från deltagande i olika typer av cuper och läger.

Något som nu påverkat tjejernas junior-VM som var tänkt att gå av stapeln den 8 januari 2022 i Östergötland. Mästerskapet ställs in.

– IIHF:s styrelse fattade igår beslut om att ställa in de planerade internationella mästerskapen i januari efter underlag från IIHF:s medicinska kommitté. För oss i Sverige betyder det att U18-VM för tjejer ställs in och det är såklart ett tråkigt beslut så tätt inpå turneringsstart, säger Anders Larsson, ordförande för Svenska Ishockeyförbundet och ordförande för den exekutiva kommittén för U18-VM.

”Känns väldigt tråkigt”

SVT tillsammans med flera andra nationer var redo att satsa stenhårt på mästerskapet.

– Vi på SVT var tillammans med Finland, Kanada och USA helt redo att göra den största TV-satsningen någonsin på ett junior-VM för tjejer. Så det känns väldigt tråkigt att inte få sända detta mästerskap på hemmaplan, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.