Juniorkronorna vann genrepet mot Danmark

Uppdaterad
Publicerad

Sverige vann i genrepet mot Danmark med 3-1, efter två mål i den andra perioden.

Nils Höglander gav Sverige ledningen redan efter sju minuter. Sedan dröjde det till fem minuter in i andra perioden innan Johan Södergran drygade ut ledningen. Christoffer Thrane Gaths 2-1-reducering gav matchen lite nerv, men knappt två minuter senare kunde Philip Broberg punktera matchen med sitt 3-1-mål.

– Jag tycker att det är svårspelad match, vi är inte lika som senast mot Ryssland. Vi är lite omständliga i det offensiva spelet. Defensivt så släpper vi inte släpper inte till mycket bakåt, säger Sveriges förbundskapten Tomas Montén till SVT Sport.

– Det var en bra match att få, men ingen toppmatch, fortsätter Montén.

Även Anaheims Isac Lundeström, som anslöt till truppen tidigare i veckan, var nöjd med segern, men kluven till insatsen.

– Vi kommer ut lite sådär och fick inte spelet att stämma. Men det är skönt att få vinna matchen. Min egen insats var lite upp och ner. Min kedja har några bra byten och borde fått mer utdelning, säger Lundeström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.