Ted Brithén jublar efter 2-0 mot HV71 Foto: Bildbyrån

Rögle vann enkelt mot HV71

Uppdaterad
Publicerad

Rögle fick en smakstart på årets SHL-säsong. Efter drygt fem minuter gjorde Taylor Matson 1-0 i en period som Skånelaget till slut vann med 4-0 mot HV71. Och det räckte som grund för Rögle, som vann med 4-0.

I första perioden så var det en tilltänkt toppkedja som visade vägen för Rögle, och när Dennis Everberg assisterad av kedjekamraterna Ted Brithén och Daniel Zaar hittade när med drygt en minut kvar av perioden så innebar det 4-0 för hemmalaget. Och Dennis Everberg, som är tillbaka i Rögle efter fem år på annat håll, trivs bra med sina nya kedjekamrater.

– Vi hittar varandra nästan i sömnen, säger han i pausintervjun med C More.

Andra perioden blev mållös, trots stort spelövertag även där för Rögle. Men det blev en tung förlust för Rögle i perioden. Ted Brithén fick olyckligt ett skott i ansiktet, och ska ha skadats såpass illa att han varit tvungen att föras till sjukhus.

I tredje blev det jämnare mellan lagen, men även den blev mållös, och Rögle vann med 4-0.

SHL

Rögle BK logo

Rögle BK

4 - 0

HV71 logo

HV71

4-0, 0-0, 0-0
Catena Arena, Ängelholm
Publik: 5018

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.