Foto: Bildbyrån

JVM-målvakten om festkvällen: ”Fick inga klara direktiv”

Uppdaterad
Publicerad

Några av de svenska JVM-spelarna gick ut på nattklubb på kvällen efter kvartsfinalförlusten mot Schweiz.

Tillbaka i vardagen tycker nu målvakten Samuel Ersson, 19, att det hela är uppförstorat.

– Jag fick inga klara direktiv vad som gällde, som jag minns det, säger han till Aftonbladet.

Junior-VM slutade i fiasko för de svenska laget efter uttåget mot Schweiz i kvartsfinalen.

På kvällen efter uttåget valde några av spelarna att gå ut på nattklubb. Bland annat spreds bilder på sociala medier från krogbesöket, något Aftonbladet var först att rapportera om.

JVM i ishockey

Tycker det är uppförstorat

När allt kom till känna var det med kritiska ord som den svenska förbundskaptenen Tomas Montén bemötte uppgifterna.

– Instruktionerna var att vi skulle hålla oss ifrån det med tanke på matchen och utfallet och allt runt omkring. Jag och min ledarstab har pratat igenom det här med de berörda spelarna och nu lämnar vi det vidare till Svenska Ishockeyförbundet. Vad det får för konsekvenser får de svara på, sa han då till SVT Sport.

Tillbaka i vardagen blev i dag Samuel Ersson vinnare igen när hans Västerås besegrade Leksand med 3-1. Målvakten var inte en av spelarna som valde att gå på nattklubb, men han tycker likväl att festnatten var förståelig.

– De har lirat ihop sedan U16. Vad spelar det för roll egentligen när mästerskapet var slut? Jag fick inga klara direktiv vad som gällde, som jag minns det. Tycker också att det blev klart uppförstorat. Men det blev inte bra när det kom ut som det gjorde, säger han till Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet